Egaliseermiddelen

  • 1 -11 van 11 producten
Hubo staat voor je klaar!

Wat zijn egaliseermiddelen?

Een egaliseermiddel wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat een ondervloer vlak wordt. In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van egaline. Deze grondstof kan prijzig zijn, waardoor een vloer egaliseren vaak slechts enkele centimeters betreft. Je hebt ongeveer 1,7 kilo egalisatiemortel nodig om een vierkante meter betonvloer te egaliseren.

Hoe ga je een vloer egaliseren?

Wanneer je een houten vloer, laminaat of tegels gaat leggen, is het van belang dat je vloer kaarsrecht is. Een betonvloer egaliseren is dus benodigd om er een ander type vloer bovenop te leggen. Wanneer je het egaliseermiddel goed aanbrengt, krijg je geen scheve vloer en kun je er lang van genieten. Als je start met de egalisatie, begin je met het droog en stofvrij maken van de vloer. Vervolgens breng je voor het egaliseren van de vloer spaanplaten aan. Tevens ga je ook het egalisatiemortel maken. Dit kun je gemakkelijk in een speciekuip doen met een martelmixer. Wanneer dit gedaan is, kun je de egalisatie over de vloer heen gieten. Gebruik een plakspaan om de vloer gelijk te maken. Het egaliseren van de vloer is na het opdrogen helemaal voltooid.

Hulp nodig? Hubo helpt!

Hulp nodig? Hubo helpt je met het uitkiezen van de juiste materialen voor het egaliseren van je vloer. Naast het egalisatiemiddel, kun je ook bij Hubo terecht voor emmers, martelmixers en alle soorten vloeren.