Stekkers

  • 1 -23 van 35 producten
Hubo staat voor je klaar!

Een stekker kopen bij Hubo

In Nederland worden er verschillende soorten stekkers gebruikt. Een stekker kopen is dan ook niet altijd even gemakkelijk. Om ervoor te zorgen dat je de juiste stekker koopt, dien je allereerst te kijken naar waar je hem voor gaat gebruiken. In Nederland wordt er vaak gewerkt met een twee pin stekker of een 3 polige stekker. Deze zijn voorzien van twee pinnen die in het stopcontact worden gestopt. 

Verschillende soorten stekkers

Wereldwijd worden er verschillende stekkers gebruikt. Ongeveer 15 verschillende varianten zijn er in gebruik. Het kan dan ook voorkomen dat je in het buitenland andere aansluitingen vindt dan in Nederland. Een platte stekker is bijvoorbeeld na montage maar een aantal centimeter dik. Als je niet goed bij het stopcontact kunt, kun je gemakkelijk een platte stekker gebruiken. Een driepolige stekker, ook wel type E genoemd, is voorzien van een dikkere kant. Deze zal dus iets meer uitsteken. Daarnaast wordt de 3 polige stekker ook gebruikt voor grotere energieafname, van 16 A. Een tweewegstekker daarentegen zorgt ervoor dat er op een stopcontact twee stekkers kunnen worden aangesloten. Een tweewegstekker kan bijvoorbeeld erg handig zijn als je gaat kamperen.

Hulp nodig? Hubo helpt!

Heb je hulp nodig voor het uitzoeken van een passende stekker? Hubo helpt! Het vakteam staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van een advies op maat. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.