Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen nodig?

De zon is er altijd. Elke dag. Met deze 100% groene bron produceer jij je eigen stroom en draag je bij aan een betere wereld. Zonnepanelen zijn bovendien goed voor je portemonnee. Zo verlaag jij de energierekening en verdien je de investering gemiddeld binnen een paar jaar terug.

Ook ben je door het opwekken van je eigen stroom minder afhankelijk van eventuele prijsstijgingen.

Wij verzorgen zonnepanelen voor elk dak. Met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de beste service,

In 3 stappen naar jouw zonnepanelen

1. Scan van je woning

Het is belangrijk om de zonnepanelen op de juiste wijze op het dak te leggen. We gaan uiteraard voor de hoogste opbrengst. Maar het moet er ook nog wel mooi uitzien. Het gaat tenslotte om je woning en de panelen gaan zo’n 30 jaar mee.

Om een goed beeld te krijgen van de situatie gebruiken we recente luchtfoto’s. Op basis van deze foto’s doen wij een aanbeveling en geef jij je wensen aan. Zo maken we samen het optimale legplan voor jouw woning.

Vervolgens maken we een berekening over de verwachte stroomopbrengst. Hierin spelen de volgende factoren een rol:
- De richting ten opzichte van het zuiden.
- De hellingshoek van het dak.
- Het aantal zonuren op de woning.
- En de schaduwobjecten uit de omgeving.

De uitkomst van deze rekensom is de leidraad voor de besparingen en de terugverdientijd

Bekijk waar op jouw woning zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

dakpanelen
zonnepanelen

2. Wil je kopen of huren?

Je kunt zonnepanelen kopen of huren. Zo maken wij ze toegankelijk voor elk budget.

Aan de hand van deze berekening ontdek je het verschil: Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt ongeveer 3.500 kWh elektriciteit per jaar. Met de huidige stroomprijzen kost dit jaarlijks al snel 850 euro. Stel, je wekt deze stroom zelf op met zonnepanelen, dan heb je ongeveer twaalf zonnepanelen nodig.

Zonnepanelen kopen
Met de investering in zonnepanelen begin je direct met besparen op de maandlasten. Met twaalf zonnepanelen bespaar je honderden euro’s per jaar. Daarbij krijg je ook nog eens de btw terug op de investering.

Rekenvoorbeeld
De totale investering voor twaalf zonnepanelen bedraagt ongeveer € 4.100 (excl. btw, de btw kun je terugkrijgen. De prijs is een indicatie omdat de installatiekosten verschillend kunnen zijn). Je betaalt dan niet langer de 820 euro per jaar, omdat je de stroom zelf opwekt. Dat betekent dat je na vijf jaar de investering terug hebt verdiend en je nog ruim 25 jaar van het voordeel geniet omdat de panelen gemiddeld 30 jaar meegaan.

Zonnepanelen huren
Niet iedereen wil en kan duizenden euro’s investeren in zonnepanelen. Bij ons kun je daarom ook per maand betalen. Dit maandbedrag is gemiddeld goedkoper dan de stroomprijs van traditionele energieleveranciers. Zo bespaar je dus direct.

Rekenvoorbeeld: Voor twaalf zonnepanelen betaal je een vast maandbedrag van circa 59 euro. Op jaarbasis betaal je dus 708 euro. Voorheen betaalde je 820 euro en daarmee heb je dus per jaar een besparing van 112 euro. Na tien jaar neem je de zonnepanelen over voor 25 euro per zonnepaneel. Omdat zonnepanelen ruim dertig jaar meegaan, profiteer je daarna nog minimaal twintig jaar van je eigen zonne-energie.

Hubo biedt twee opties aan. Bekijk welke voor jou het voordeligst is.

Zonnepaneel
Zonnepaneel leggen

3. Maak een montage afspraak

Na een duidelijk plan van aanpak is het tijd voor de installatie. Wij installeren de zonnepanelen in één dag. Zodra alles is geïnstalleerd begin je direct met het opwekken van stroom. Met de bijbehorende app op je telefoon houd je precies bij hoeveel stroom je opwekt en wat je verbruikt.

Over enie.nl
Enie.nl
 is een landelijke zonne-energieleverancier opgericht door de broers Patrick en Milan van der Meulen. Enie.nl streeft naar een wereld waarin iedereen schone energie opwekt en met elkaar kan uitwisselen. Om dat te bereiken moet zonne-energie voor iedereen toegankelijk gemaakt worden.

Zonne-energie is inmiddels veel goedkoper dan grijze stroom. Wie overstapt is niet alleen goed bezig voor de planeet, maar bespaart direct op energiekosten.

De transitie naar duurzame energie is in volle vaart. Al één miljoen Nederlandse huishoudens hebben zonnepanelen op hun dak liggen. Zo maken we met zijn allen Nederland een heel stuk duurzamer.

Zonne-energie voor iedereen. Het kan.

De Hubo vakmensen installeren de zonnepanelen bij je thuis.

montage zonnepanelen
zonnepanelen zonnestraal
Zijn zonnepanelen bij iedere Hubo winkel verkrijgbaar?

Nee, zonnepanelen zijn nu nog alleen verkrijgbaar bij de volgende Hubo winkels:
Hubo Assen
Hubo Beek en Donk
Hubo Bladel
Hubo Bodegraven
Hubo Breda
Hubo Dussen
Hubo Emmer-Compascuum
Hubo Ensched
- Hubo Gennep
Hubo Groenlo
Hubo Hattem
Hubo Heinkenszand
Hubo Holten
Hubo IJsselstein
Hubo Maasdam
Hubo Margraten
Hubo Sint Oedenrode
Hubo Mill
Hubo Voorthuizen
Hubo Waddinxveen
Hubo Wijhe
Hubo Zelhem
Hubo Zundert

Wat is Enie?

Enie.nl is in 2013 opgericht met één doel: zonne-energie voor iedereen beschikbaar te maken. Wij grijpen de uitdagingen van de energietransitie met beide handen aan om met zijn allen zo snel mogelijk te kunnen genieten van goedkope, klimaatneutrale en decentrale energie.

  • Zonnepanelen
  • Zonnepanelen
  • Zonnepanelen