Vijverfilters

Een vijverfiltersysteem voor je tuin

Wanneer je in het bezit bent van een vijver in je tuin, krijg je te maken met een vijverfiltersysteem. In dit systeem zit een filter voor je vijver om het water schoon te houden. Je kunt verschillende types filter voor je vijver gebruiken. Een vijverfilter is dan ook anders per vijver, zorg er daarom voor dat je de juiste vijverfilter gebruikt voor jouw vijver.

Verschillende soorten vijverfilters

Een vijver filteren is nodig om de vissen in de vijver in leven te houden. Er zijn verschillende soorten filters verkrijgbaar voor de vijver, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een drukfilter in de vijver. Deze drukfilter in de vijver zorgt ervoor dat er druk wordt uitgeoefend. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een waterval plaatsen in de vijver. Daarnaast kun je ook kiezen voor een meerkamerfilter. Deze meerkamerfilter wordt veelal gebruikt voor vijvers met koi. Tot slot heb je ook de keuze voor een doorstroomfilter. Deze doorstroomfilter is boven het waterniveau geplaatst. De vijver filteren gebeurt dan boven het water. Wanneer het gefilterd is, valt het water vanaf een kleine hoogte het water weer in. Dit geeft een leuk effect aan de vijver.

Hulp nodig voor de keuze van een vijverfilter?

Twijfel je tussen twee vijver filters, of heb je hulp nodig met het vinden van de juiste vijver filter? Hubo helpt! Ons vakteam staat voor je klaar.