Brandbeveiliging toebehoren

Brandbeveiliging toebehoren voor je huis

Brand is iets waar je goed op voorbereid moet zijn. Het is goed om brandblussers in huis te hebben, liefst één per verdieping. Daarnaast zijn er allerlei andere brandbeveiliging toebehoren die ervoor zorgen dat je de brand snel meester wordt.

Rookmelders en andere brandbeveiliging toebehoren

Rookmelders zijn onmisbaar in iedere woning. Dankzij rookmelders word je gealarmeerd dat er (mogelijk) brand in huis is. Rookmelders zijn gemakkelijk te installeren door het hele huis. Zodra er overmatige rook is, slaat de rookmelder alarm. 

We raden daarnaast aan om een brandblusser in huis te hebben. Zet er een in het keukenkastje of in de gang. Zorg dat iedereen in huis weet waar de brandblusser staat en hoe je deze bedient. Hierdoor kun je snel handelen als er brand ontstaat.

Wanneer er brand is op een benedenverdieping, dan kun je niet via die route het huis verlaten. Breng daarom een aluminium vluchtladder aan op een bovenverdieping. Deze ladder maakt het mogelijk om via het raam van de eerste verdieping veilig op de begane grond te komen.

Net zo handig is een blusdeken. Bij brand gooi je deze deken snel over het vuur. De deken verstikt de brand. Hierdoor wordt het vuur snel gedoofd. Een blusdeken is ook handig om bij je te hebben in de auto, caravan of op de boot.

Hubo helpt met brandbeveiliging toebehoren

Hulp nodig? Hubo helpt met een goed advies rondom brandbeveiliging in en om het huis. Ons vakteam legt je uit wat je allemaal nodig hebt en hoe je de brandbeveiliging toebehoren het beste onderhoudt.