Kwasten

  • 1 -23 van 70 producten
Hubo staat voor je klaar!

De beste kwast voor iedere verf

Rond, plat, compact, groot, klein; kwasten zijn er in heel veel formaten. De een is geschikt voor het schilderen van kozijnen en deurposten, de ander juist voor grote oppervlakten, zoals een schutting. Bovendien vraagt iedere verf om een andere verfkwast voor het allermooiste resultaat. Want beits heeft een stevige, robuuste verfkwast nodig, terwijl lakverf graag wordt uitgestreken met een mooie zachte kwast.

Kwasten kopen voor iedere schilderklus

Om te beitsen, kies je een speciale platte kwast. Deze kwasten glijden gemakkelijk over het hout. De vorm maakt het extra makkelijk om bij een schutting tussen alle planken te komen. Blok- en platte kwasten zijn vooral handig voor grote oppervlakten en voor een ruwe ondergrond. Daarom beits je er goed mee.

Lakverf heeft een andere samenstelling dan beits. Daarom gebruik je daar andere schilderskwasten voor, zoals een patentpuntkwast. Deze schilderskwasten hebben een ronde vorm en een afgeschuinde punt. Handig als je langs het stopcontact schildert of een kozijn een nieuwe kleur geeft.

Voor het schilderen van grote oppervlakten gebruik je weer een andere verfkwast, namelijk een grote blokkwast of een platte kwast. Meubels, muren en panelen geef je daarmee snel een andere uitstraling. Combineer deze kwasten met verfrollers voor het beste en meest egale resultaat.

Hubo helpt: met tips voor schilderskwasten

Hulp nodig? Hubo helpt met advies bij het kwasten kopen voor ieder schilderwerk. Ons vakteam geeft ook tips voor het onderhoud van je kwasten, zodat deze altijd klaar zijn voor de volgende klus.